4-daagse Wintertrip naar de Transsylvaanse Karpaten

Roemenië, land van contrasten. Alleen hier vind je een IJshotel en een Historische Buitenplaats op een steenworp afstand. Elke winter wordt hoog (2030 m.) in het sprookjesachtige sneeuwlandschap van het Fagarasgebergte een ijshotel gebouwd met uit het Balea gletsjermeer gezaagde ijsblokken. Ieder jaar hebben de ijssculpturen van de plaatselijke beeldhouwer Dumitru Moscu een ander thema. Door de vensters van ijs schijnt een zacht licht. Ook de bedden zijn van ijs. Vreest echter niet de koude, want ze zijn voorzien van dikke matrassen, warme vachten en lekkere slaapzakken. In de nabijheid van het IJshotel kan je: wandelen, schaatsen, sleetjerijden en sneeuwscooteren. IJshotel in de Karpaten Berghotel Balea Lac Ijshotel kamer Oranjerie Brukenthal Oranjerie Brulenthal terras Alleen gevorderde wintersporters kunnen zich wagen aan skiën en snowboarden.

 

Opwarmen kan in het nabijgelegen gemoedelijke berghotel Balea Lac, waar ook een nacht wordt doorgebracht.

 

In het dal van de rivier de Olt ligt de historische barokke buitenplaats van baron Samuel von Brukenthal, de gouverneur van Transsylvanië in de Habsburger periode. In de voormalige Oranjerie is het comfortabel logeren.

 

De Roemeense thuisbasis van Kentauro ligt toevalligerwijs precies tussen het IJshotel en het Brukenthalpark in. Wij kunnen deze trip in overleg met de eigenaar van de accommodaties dus voor een bijzonder aantrekkelijk prijs aanbieden.

 

Kennismakingsprijs 195 euro per persoon

Deze wintertrip is inclusief:

3 overnachtingen met ontbijt (Oranjerie Brukenthal, IJshotel en Balea berghotel aan het gletsjermeer)

Transfer van luchthaven Sibiu naar het begin van de gondelbaan die u naar de top brengt, vice versa.

 

Exclusief:

Reis tot Sibiu (vluchten met Lufthansa en Austrian Airlines vanaf Amsterdam via Wenen of München).

Gondelbaan van de Balea Waterval naar het gletsjermeer en terug.

Te boeken dagelijks tot half april, vanaf twee personen.

Optioneel: - Transfer vanaf luchthavens Cluj of Tirgu Mures 20 euro per persoon (budgetvluchten van Dortmund met Wizzair). - Transfer vanaf Boekarest 20 euro per persoon vanaf 4 personen (vluchten vanaf Amsterdam en budgetvluchten vanaf Eindhoven met Wizzair). - Halfpension 76 euro per persoon. Uitbreidingen: - Verlenging in hartelijke plattelandspensions met verrukkelijk eten, 25 euro per persoon per nacht incl halfpension. - Verlenging in de historische stad Sibiu, vanaf 25€ B&B, afhankelijk van comfort. - Op bezoek bij ons: De Roemeense thuisbasis van Kentauro. Wij ontvangen u graag voor een kop koffie, drankje of verblijf in de gastenkamer van onze traditionele boerderij in het dorpje Sarata. Tarieven in overleg. - We weten veel van de natuur en de omgeving en bieden begeleide excursies of wandelingen aan in overleg, 60 euro per dag + brandstofkosten. Vragen en reservering via: +31(0)575-528177 +40(0)269256111 of mail Kentauro

Wintertrip: IJshotel in de Roemeense Karpaten

 

 

 

 

 

Aanmelding nieuwsbrief: